15-12-09

heilbotmousse op witlofreepjes

heibotmousse

 

 

 

 

 

Wat nodig?

-100g cottage cheese

-100g gerookte heilbot

-nootmuskaat

-paprikapoeder

-25g zalmkuit(te verkrijgen in bokaaltjes)

-3 witlofstronken

-citroensap

Hoe?

Mix de cottage cheese met de gerookte heilbot,2 snuifjes nootmuskaat en 1koffielepel paprikapoeder.

Voeg de zalmkuit toe.

Snij het witlof in reepjes en besprenkel met citroensap.

Verdeel het witlof over apero-schaaltjes en leg er een bolletje heilbotmousse op.

Versier met takjes dille.

13:19 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: aperitiefhapje |  Facebook |

06-12-09

zoete aardappelpuree met torentje van hammetje en scampi

zoete_aardappelen

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

-500gr zoete aardappelen

-2 hammetjes

-prei

-selder

-ui

-12 scampi

-gember

-sap van 1/2citoen

-look

-chilisaus

-koriander

-mexicaanse kruiden(delhaize)

-pepertje

Hoe?

Laat de hammetjes koken in een bouillon van selder,prei en ui.(+/- 2uur).

Kook de zoete aardappelen en pureer ze,kruiden met peper en zout.

Wanneer de hammetjes zacht zijn,neem je ze uit de bouillon,verwijder het vet en been.Het overgebleven vlees snij je in kleine stukjes en bak je in boter waarin je eerst een sjalot stooft.Goed afkruiden met peper, zout en mexicaanse kruiden.

Bak in weinig olie de scampi,voeg er de look,gember,pepertje(zonder zaadjes),de koriander,citroensap en chilisaus aan toe.Eventueel afkruiden met peper en zout.

Dit alles kan je eigenlijk bereiden voor de gasten komen.

De presentatie:

In een diep verwarmd bord leg je een presentatiering.

presentatiering

 

Onderaan lepel je de verwarmde puree(+/-2cm),daarop een laag verwarmd hammetje en daarop leg je per persoon 3 scampi met een beetje saus erop.

 

13:04 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voorgerecht |  Facebook |

04-12-09

champagnemousse

champagnemousse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

-250 ml slagroom

-4 eiwitten

-100gr suiker

-1.5dl  champagne(of schuimwijn)

-2 gelatineblaadjes

Hoe?

Klop de slagroom tot yoghurtdikte.

De eiwitten klop je stijf tesamen met de suiker en voeg je bij de slagroom.

Verwarm 0.5dl champagne en los de geweekte(in koudwater)gelatineblaadjes erin op.Goed roeren tot alles is opgelost.

Voeg hierbij nog 1dl champagne en roer door de mousse.

Verdeel over cocktailglazen en laat opstijven voor 3uur in de frigo.

07:41 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dessert |  Facebook |

01-12-09

zalmlasagne

zalmlasagne

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

-6 verse lasagnebladen

-3 kleine potjes bladspinazie(delhaize)

-1 sjalot

-1 potje kruidenkaas(125gr)

-melk

-bloem

-boter

-1 citroen

-geraspte kaas

-200gr gerookte zalm

-250gr verse zalmplakjes

 

Hoe?

Stoof het sjalotje in weinig boter,voeg de spinazie toe en kruid met peper en zout.

Draai het vuur uit en voeg de kruidenkaas toe.

Maak een béchamelesaus met de boter,bloem en melk.

Afkruiden met peper,zout en nootmuskaat.

Wanneer deze klaar is,van het vuur nemen en het citroensap toevoegen.

De lasagnebladen kook je in ruim water voor 3 minuten.Laat deze uitlekken op een keukenhanddoek.

Neem een ovenschotel,werk in volgende volgorde:

-een laag béchamelsaus

-lasagnebladen

-een laag spinazie

-een laag gerookte zalm

-een laag béchamelsaus

-lasagnebladen

-een laag spinazie

-een laag verse zalm

-een laag béchamelsaus

Overstrooi met geraspte kaas.

Zet in een voorverwarmde oven van 200graden voor een 20tal minuten

 

13:39 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: visgerecht |  Facebook |

27-11-09

witlof dessert

witlofdessert

 

 

 

Wat nodig?

-6 stronken witlof

-100gr suiker(naar eigen smaak)

-kaneel

-vanille ijscréme

-kletskopje(brugs koekje of een ander fijn koekje)

 

Hoe?

Snij het witlof in repen en bak het in weinig boter in de wok.

Voeg er de suiker bij en kaneel(naar smaak)

Laat dit bakken tot het witlof mooi zacht is.

Dresseer op een bord met daarop een bolletje vanille en daarop komt het kletskopje.

 

Dit gerecht komt uit het programma 'komen eten'.

Zeker te proberen,super makkelijk en apart.

17:50 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dessert |  Facebook |

25-11-09

tapenade van zongedroogde tomaten

tappenade_zontomaat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

-1 bos basilicum

-8 ansjovisreepjes

-1 eetl geroosterde pijnboompitten

-1 doosje zongedroogde tomaten(delhaize)

-1 sjalot

-1 knoflook teentje

-3/4 van de olie van de tomaatjes

Hoe?

Voeg alles tesamen en mix met een staafmixer.

Serveer met geroosterd brood in staafjes gesneden.

17:46 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: aperitiefhapje |  Facebook |

24-11-09

bouillabaise

bouillabaise

 

 

 

 

Wat nodig?

-1 stengel witte selder(fijn gesneden)

-1rode paprika(fijn gesneden)

-2 stengels preiwit(fijn gesneden)

-1 venkel(fijn gesneden)

-3 teentjes geperste knoflook

-2 eetl tomatenpuree

-1 rood pepertje(zaadjes verwijderen en klein snijden)

-2 blikken tomatenstukjes

-1 ui

-1 fles witte wijn

-1l visbouillon(ik gebruik kreeftenfond van lacroix)

-saffraan(naar smaak, niet overdrijven)

-1kg mosselen(hierbij wat selder, prei en ui)

-6 soorten vis(kabeljauw,zalm,roodbaars,zeebaars,scampi,...)

 

Hoe?

Een halve kilogram mosselen bereid je met ui,selder,prei en peper. Laat ze open komen(ongeveer 8 minuten) en giet het mosselsap af, maar spaar het.Haal het mosselvlees uit de schelp.

Stoof de ui in weinig olijfolie.Voeg de groenten toe en laat kort stoven.

Voeg de wijn, bouillon,mosselsap en +/- een halve liter water en saffraan toe.

Laat dit koken tot de wijnsmaak bijna weg is.

Net voor het opdienen voeg je de vis toe. Eerst de stevige vissoorten en de mosselen,op het laatste voeg je de vis toe die een niet zolange bereidingstijd nodig heeft.

Schep over in verwarmde diepe borden en leg eventueel als garnering een langoustine bovenop.

Serveer hierbij eventueel stokbrood en rouille.

17:09 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: visgerechten |  Facebook |

11-06-09

scampi op spies(bbq-tip)

scampibrochette

 

Wat nodig?

-12 scampi

-15gr gember(fijn gesneden)

-3eetl citroensap

-1eetl koriander

-4eetl olijfolie

Hoe?

Vermeng de gember met het citroensap,de koriander, de olijfolie en wat peper.

Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.

Laat de scampi een nacht marineren en steek ze daarna op spiezen.

Kort laat bakken op de bbq.

16:45 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: visgerecht |  Facebook |

09-06-09

ossobuco

 

 

 

 

 

osso_buco

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

-4 kalfsschenkels

-mexicaansekruiden(delhaize)

-selder,wortel,ui,prei(deze 4 fijn gesneden),knoflook,laurier,tijm,rozemarijn(hoeveelheden naar eigen believen)

-100gr pancetta(of gerookt spek)

-1dl witte wijn

-1.5dl vleesbouillon

-2blikken tomaatstukjes met kruiden(delhaize)

-1blikje tomatenpuree

Hoe?

Wentel de schenkels door bloem.Bak ze in weinig boter,kruiden met peper, zout en de mexicaanse kruiden.

Giet wat olie in een pan en bak hierin de:selder,wortel,ui,knoflook,prei,laurier,tijm,rozemarijn en de pancetta.

Wanneer de groenten kort hebben aangestoofd,voeg je:de wijn,vleesbouillon,stukjes tomaat en de tomatenpuree toe.

Leg het vlees in een ovenschaal en overgiet met de groenten.

Schotel in een voorverwarmde oven voor 1.5uur op 170graden.

Heel lekker met verse pasta.

Tip: overstrooi de ossobuco met vers geraspte parmezan.

De ossobuco is lekkerder als je hem een nachtje laat rusten.

15:51 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vleesgerecht |  Facebook |

07-06-09

uiensoep

 

 

uiensoep

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

-4 grote uien

-1.25l kippenbouillon

-2 eetl bloem

-3 teentjes look

-geraspte kaas

 

 

Hoe?

Fruit de gesneden uien in wat boter. Pers hierbij de look uit. Strooi de bloem over de uien en laat meebakken.

Giet de bouillon erover en laat 15 minuten koken.

Mix het geheel.

Giet de soep in vuurvaste kommen en strooi wat kaas over.Laat bruin worden onder de grill.

 

16:53 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: soepen |  Facebook |

08-03-09

perenvla met schuimkop

perenvla

 

 

 

 

Wat nodig?

-4 peren Williams(eventueel halve peren op blik)

-boter voor de vorm

-3 eetl suiker

-3 eetl bloem

-3 dl melk

-1 eetl rum

-30 gr boter

-3 eierdooiers

schuimkop:3 eiwitten,50 gr suiker,snuifje zout

 

Hoe?

-peren in stukjes op de bodem van een goed beboterde porseleinen of aarden vorm schikken.

-suiker met de bloem vermengen,de melk en rum bijgieten

-als de créme dik vloeibaar is, de boter toevoegen en van het vuur nemen.

-laten afkoelen, de eiwitten van de dooiers scheiden.

-de dooiers bij de lauwe créme voegen, en dit alles over de peren gieten.

-in een voorverwarmde oven van 180 graden bakken gedurende 20 minuten.

-intussen de eiwitten tot stevige sneeuw kloppen, samen met de suiker en het zout.

-de vla uit de oven nemen,de bovenkant garneren met de eiwitten en opnieuw gedurende 10 minuten in de oven zetten.

-het schuim moet goudbruin zijn;

 

Bij voorkeur lauw opdienen

16:48 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: dessert |  Facebook |

17-02-09

pittavulling(weekend gerechtje)

pitta

 

 

 

 

Wat nodig?

-500g kipfilet gemarineerd in kippenkruiden(delhaize)

-2 tomaten

-look

-provencaalse kruiden

-olijfolie

-gemengde sla

-dressing:2eelt water,2eetl mayonaise,1eetl mosterd

-150g fijngesneden parmaham

-pittabroodjes

Hoe?

De kipfilet snel aanbakken in de wok.Kruiden met cayennepeper.

De tomaten in kleine blokjes snijden.De olijfolie+geperste look+provencaalse kruiden en peper erover mengen. Dit 10 minuten in de oven op 200 graden.

De sla in kleine blaadjes versnijden en overgieten met de dressing.

De parmaham in kleine stukjes snijden.

De pittabroodjes steek ik op z'n geheel in de broodrooster en snij daarna pas een fijn maantje af.Dit met behulp van een schaar en handdoek(om warm broodje vast te houden).

Elk kan nu zijn broodje vullen naar wens.

16:41 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: hartig hapje |  Facebook |

08-02-09

scampi pikant

scampi pikant

 

 

 

 

 

Wat nodig?

De hoeveelheden zijn naar eigen smaak en keuze.

-scampi

-look

-loempiasaus

-citroensap

-koriander

 

Hoe?

Bak de scampi en de fijngesneden look in olie.

Kruiden met wat peper.

Als de scampi aan beide zijden mooi bruingebakken zijn, giet je er de loempiasaus en het citroensap over.

Op het laatste fijngesnipperde koriander toevoegen.

Je kan de scampi zowel warm als koud opdienen in aperitieflepeltjes of glaasjes.

16:05 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: aperitiefhapje |  Facebook |

26-05-08

salade nicoise

HONFLEUR 2008 041

 

 

 

 

 

Wat nodig?

-tonijn (in eigen nat is minder vet)

-slamix

-1 hardgekookt ei

-ansjovis

-rode paprika

-gekookte boontjes(niet te zacht koken)

-tomaat

-jonge uitjes

voor de vinaigrette:

-1eigeel

-arachideolie

-graantjesmosterd

-fijngesnipperde peterselie

-fijngesneden jonge uitjes

-augurkjes fijngesneden

 

Hoe?

Schik alle ingredienten op een bord en giet er de vinaigrette overheen.

Overheerlijk op een warme avond met een glaasje(of flesje) witte wijn en stokbrood

11:00 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: visgerecht |  Facebook |

25-05-08

zalmcarpaccio met coquilles

carpaccio van zalm

 

 

 

 

 

Wat nodig?

 -verse zalm, zeer fijn gesneden

-verse coquilles, zeer fijn gesneden

-notenolie en olijfolie

-geplette hazelnootjes

-limoen

 

Hoe?

 Schik de zalm op een gekoeld bord.De coquilles leg je in het centrum van het bord.

Overgiet met de olieen en sprenkel er wat limoensap over.

De nootjes strooi je erover.

16:37 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voorgerecht |  Facebook |

19-02-08

zalmsalade met granny schmitappel

 

 

 

 

 

Wat nodig?

-150 gr zalmhaasje

-sap van anderhalve citroen

-olijfolie

-1 granny

-versgemalen peper

 

Hoe?

Snij de zalm in kleine blokjes.

Snij de appel in kleine stukjes en giet er het citroensap over.

Doe de zalm en appel in een kom met een geutje olijfolie.

Bestrooi met peper en meng het geheel.Plaats in de koelkast en voeg vlak

voor het opdienen wat bieslook toe.

Verdeel over glaasjes.

17:39 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: aperitiefhapje |  Facebook |

03-02-08

mascarpone met speculoos

 

 

 

 

Wat nodig?

-400gr mascarpone

-3 eieren

-5 eetl poedersuiker

-speculoos

-cacaopoeder

Hoe?

Klop de eiwitten met de suiker stijf.

Meng de eierdooiers met de mascarpone en spatel het opgeklopt eiwit erdoor.

Eventueel kan je nu wat likeur toevoegen(of chocoladejenever).

Giet een laag van het mascarponemengsel in een glaasje,brokkel speculoos erover en giet nog een laagje mascarpone erop.

Afwerken met cacaopoeder.

11:42 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: dessert |  Facebook |

29-05-07

opgevulde champignons met gehakt

 

 

 

 

 

 

opgevulde champignon

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -1 bakje niet te kleine champignons

            -citroensap

            -150 gr gehakt

            -lente-uitjes

            -paprikapoeder

            -50 gr geraspte kaas

 

Hoe?

Borstel de champignons schoon.

Breek er de steeltjes uit.Houd de hoedjes 3 minuten in zacht kokend water met wat zout en citroensap.

Snipper de uitjes en kruid met peper, zout en paprikapoeder.Meng dit goed door het gehakt.(eventueel een lepel mosterd toevoegen)

Vul de hoedjes met het gehaktmengsel en overstrooi met de kaas.

Leg wat botersnippers in een ovenschaal en zet hierop de hoedjes.

Zet in een voorverwarmde oven van 200 graden voor zo’n 20 minuten.

16:32 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

30-01-07

koolsla met limoenmayonaise

 

koolsla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -2 eierdooiers

            -2 eetl sojasaus

            -1 ½ eetl mosterd

            -4 eetl limoensap

            -2 dl olijfolie

            -rode kool (hoeveelheid naar eigen keuze)

            -witte kool (hoeveelheid naar eigen keuze)

            -wortel

            -peterselie

            -lenteuitjes

            -handvol rozijntjes

 

 

Hoe?

Maak de mayonaise door de eierdooiers te mixen met de sojasaus, mosterd en het limoensap.Voeg er traag de olijfolie bij.(Kan ook met de hand)

Kruid met peper en zout.

Snij de rode kool, witte kool en de wortelen in julienne.

Blancheer ze kort en giet af. Direkt  onder koud stromend water houden.(De groentjes maar licht blancheren daar ze knapperig moeten blijven)

Meng de geblancheerde groenten met de fijngesnipperde peterselie en de jonge uitjes.

De ganse mengeling roer je door de mayonaise.Voeg er als laatste de rozijntjes bij.

 

Lekker bij de gegrilde vis of vlees.

15:28 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: bijgerecht |  Facebook |

15-01-07

vragen staat vrij

Er werd mij een toch raar stokjedoorgegeven:

 

Wat zou ik aan mijzelf willen veranderen...........

 

Wel bloggers ik kan je zeggen als je reeds ettelijke jaren in de kledijbranche zit dan heb je die vraag in je winkel al veel horen passeren.

Voor mij geldt: wees je zelf,verzorg jezelf en straal je persoonlijkheid uit.

Want lipo's, dieten, fitnessen,ect..... het is commercie.Ieder staat vrij om te doen wat hij wil maar sommigen overdrijven .

Ik heb er al velen zien drastische dingen doen en zeker niet altijd met een goed en gezond resultaat.

 

Met als resultaat dat ik dit stokje niet doorgeef.

Wees gewoon jezelf en wees blij met hoe je bent.

 

 

 

07:48 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-01-07

 mijn rariteitenstokje

ma_1

 

 

 

Vandaag kreeg ik van Jientje het rariteitenstokje.

Wel, mijn rariteiten zijn:

-in m'n lade van de kassa en ook in m'n geldbeugel word ik crazy als de briefjes niet met hun kopje naar boven zitten.

-in de koelkast heeft alles z'n plekje.Dus zet niet de boter waar de groenten liggen of je mag eraan geloven.

-aan m'n waslijn hangen de gelijke sokken,de gelijke slips,de gelijke zakdoeken de gelijke... te samen.

-wat me ook enorm kan enerveren is bij het vullen van m'n kast eerst de kleine potjes worden geranschikt en dan daarop de grotere.

-m'n kookvuur moet altijd proper zijn,ook duld ik  geen zoutkorrel restanten.

-waar ik een gloeiende hekel aan heb zijn koffievlekken  IK HAAT ZE!!!!!!!!!!!

 

Ja, dit zijn een deel van m'n rariteiten.

Graag geef ik m'n stokje door aan:

 

emiel

etienne

mizzd

curly

mmmarseille

 

17:36 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |