05-12-06

vislasagne

 

569_lasagne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

-200g inktvis

-16 scampi

-2 teentjes look

-1/4 venkel

-2 preistengels

-2 wortelen

-500g spinazie

-1 ui

-lasagnebladen

-2.5dl witte wijn

-2dl room

-4dl visbouillon

-1dl melk

-350g rauwe zalm

Hoe?

De inktvis,scampi en look bakken in olijfolie en boter.

Venkel,prei en wortel in julienne snijden,blancheren en afgieten.

Dit mengsel bij de vis kort meebakken.

De gekuiste spinazie in boter en met een ui stoven.(geen water toevoegen).

De lasagnebladen 5 minuten koken,dan direkt in koud water laten afkoelen.

De witte wijn,room, visbouillon en de melk laten inkoken tot de helft.Je kan de saus eventueel wat dikken met roux(of maizena).

In een vuurvaste schotel(of kleine schoteltjes werk je per persoon),in lagen werken.

Eerst een laag inktvismengeling,dan een lasagneblad,dan de spinazie,inktvismengeling,lasagneblad,de rauwe zalm die je in fijne slierten hebt gesneden en terug wat spinazie.

Er de saus overgieten en de kaas erbovenop.

Deze schotel 20 minuten in de oven op 200 graden.

15:22 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pasta |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.