08-12-06

hammousse

Wat nodig?

            -400g gekookte ham

            -2eetl volle yoghurt

            -sap van ½ citroen

            -1dl room

            -1eetl mosterd

            -100g gerookt spek fijngesneden(julienne)

 

Hoe?

Mix de ham,de room, de yoghurt,het citroensap, de mosterd en wat peper in de keukenmachine(blender).

Bak de spekjes heel krokant.

Spatel dit door de hammousse.

De mousse serveer je in glaasjes of in een lepeltje.

Je werkt af met gegrilde pijnboompitten

08:17 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (4) | Tags: aperitiefhapje |  Facebook |

Commentaren

super! binnenkort gaan we hier serieus aan de slag! verslag volgt!

Gepost door: ann | 08-12-06

mmmmmmmmmm... Al die lekkere gerechtjes, er zullen er hier in Noorwegen zeker een paar van op onze borden verschijnen of in de aperitieflepeltjes! lekker, lekker, lekker!
liefs a3eindje

Gepost door: a3eindje | 08-12-06

een vermelding waard! ik heb je vlug bij mijn links geplaatst zo vinden er hopelijk nog meer jouw lekkere gerechtjes.
liefs a3eindje

Gepost door: a3eindje | 08-12-06

lekker, snel en gemakkelijk Eindelijk eens recepten die én lekker én gemakkelijk zijn, zonder onmogelijke toestellen en ingrediënten.
Ben nu ook even aan het proberen hoe ze na een diepvriesbehandeling reageren!
Zelfde recept even aangepast met gebakken zalm, veel dille en peterselie erbij, de spekjulienne vervangen door reepjes gerookte zalm. Ook heel lekker, ik probeer het als "onderlaagje voor een glaasje met zalmmousse, sla met garnaaltjes en een bieslookdressing.

Gepost door: Patrick | 18-01-08

De commentaren zijn gesloten.