13-12-06

gebakken varkensgebraad

Wat nodig?

            -1kg varkensgebraad zonder ribbetjes

            -5 sjalotten

            -handvol gehakte verse rozemarijn

            -1 vleesbouillonblokje

 

Hoe?

 

Bak het met peper en zout gekruide gebraad in boter op een hoog vuur zodat het aan alle zijden mooi bruin is gebraden.Doe dit met het deksel op de braadpan.

Zet het vuur op lage stand en voeg de in 2 gesneden sjalotten toe,strooi de rozemarijn over het gebraad.

Er goed voor zorgen dat het braadvocht niet zwart wordt.Eventueel nog wat boter toevoegen.

Het gebraad om de 15 minuten omdraaien.

Het gebraad zal +/- 1 uur op een laag vuur moeten braden.

Neem het gebraad uit de pan en voeg bij de overgebleven vetstof  2 glazen water en het bouillonblokje .Laat opkoken.

De saus kan je opdikken met maizena(roux).

 

21:20 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hoofdgerecht |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.