14-12-06

eendeborstfilet met kriek

Wat nodig?

            -500g lenteuitjes of zilveruitjes

            -2 eendeborstfilets

            -2 teentjes knoflook

            -2 takjes rozemarijn

            -12 jeneverbessen

            -1 eetl kriekenconfituur

            -33cl kriekenbier

 

Hoe?

 

Kook de zilveruitjes,giet ze af en laat ze schrikken onder koud water.

Bak ze in boter en strooi er suiker over.

Bak de filets met het vet er nog aan,voeg de look, de rozemarijn en de jeneverbessen er aan toe.

Wanneer het vlees rosé gebakken is, haal je het uit de pan en giet daarin het bier.

Intussen ontdoe je de filets van het vet.

Voeg de confituur bij de saus en laat nog wat sudderen.

Zeef de saus en voeg er de uien bij.

Breng op smaak met peper en zout.

Eventueel kan je de saus nog dikken.

08:13 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gevogelte |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.