20-12-06

citroenmousse

Wat nodig?

            -sap van 6citroenen

            -250 gr suiker

            -zeste van 1citroen

            -6 blaadjes gelatine

            -3 eiwitten

            -1/2 l room

 

Hoe?

Het citroensap opwarmen tesamen met 100 gr suiker en de zeste.

Week de gelatineblaadjes in koud water.Wring ze uit en voeg ze b ij het warme citroensap.

Goed omroeren,zodat de gelatine kan smelten en zich kan vermengen.

Laat het citroensap afkoelen.

Klop de eiwitten met 150 gr suiker stijf.

Klop (in een aparte kom) de room stijf.

Het afgekoelde citroensap voeg je bij het opgeklopt eiwit.

Goed mengen met de klopper.

Voeg de opgeklopte room toe.

Laat dit minstens 1 uur in de koelkast staan.

22:02 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (1) | Tags: dessert |  Facebook |

Commentaren

Gewoon eens komen piepen naar je koude aperitiefhapjes.Zoals ik kan zien heb je veel gerechtjes bijgepost.Nog een fijne avond verder

Gepost door: Angelique | 21-12-06

De commentaren zijn gesloten.