20-12-06

eendendij

Wat nodig?

            -3 eendendijen

            -1/2 fles droge witte wijn

            -4 sjalotten

            -1 vleesbouillonblokje

            -2 glazen warm water

            -1 eetl gedroogde rozemarijn

 

Hoe?

Bak de dijen met het vel er nog aan, zodat het aan beide zijden mooi bruin gebakken is.Kruid ze met peper en zout

Neem ze uit de pan en verwijder het vel.

Neem een stoofpot(niet te groot nemen),bak  in weinig boter de dij aan de zijde die je  ontvelde.

Voeg de wijn,het bouillonblokje,het water en de rozemarijn toe.

Laat dit op een klein vuurtje stoven voor een 1 uur, tot de dijen mals zijn.

Neem de dijen uit het stoofpotje en dik de gereduceerde saus met maizena.

20:32 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gevogelte |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.