21-12-06

lamsschoudersneden in een stoofpotje

Wat nodig?

            -4 lamsschoudersneden

            -zakje cous-couskruiden

            -2 teentjes look(fijnsnipperen)

            -3 wortelen(in stukjes van 5cm snijden)

            -2 uien(in halve ringen snijden)

            -1 aubergine(in schijven snijden)

            -10 gedroogde abrikozen

            -15 gedroogde dadels

            -1 raapje(in stukjes snijden)

            -gember(stukje van 3cm klein snijden)

            -1 blik gehakte tomaten

            -paprikapoeder

            -handvol koriander

 

Hoe?

Overstrooi het vlees aan beide kanten met de cous-couskruiden.

Bak het vlees kort aan in olijfolie,voeg de look toe en kruid met peper en zout.

In een vuurvaste schotel, olie over de bodem gieten,leg een gedeelte van de  wortelen en de uien over de bodem.

Leg het vlees erboven op.Op het vlees leg je de rest van de wortelen,de aubergine,de abrikozen,de dadels,de stukjes raap,de gember en als laatste de tomaten.

Kruiden met het paprikapoeder, peper en zout.

Eventueel kan je wat honing erover verdelen.

Een glas water over alles gieten.

Bedek de schotel met aluminiumfolie en zet 2 uur in een voorverwarmde oven op stand 3.

Strooi de koriander over het geheel wanneer klaar.

Dit gerecht serveren met cous-cous,rijst of gebakken aardappelen.

20:30 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vleesgerecht |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.