22-12-06

gehaktballetjes met mosterdsaus

 

 

gehaktbal

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -600 gr gemengd gehakt

            -1 ei

            -2 koffielepels kappertjes

            -1 ui

            -3 eetl mosterd

            -3 eetl chapelure(liefst tex-mex van Anco)

            -250 gr champignons

            -100 gr bloem

            -100 gr boter

            -2 glazen kippenbouillon

            -melk

 

Hoe?

Meng het gehakt met:het ei,de kappertjes,het fijngesneden uitje,1eetl mosterd,de chapelure en wat peper en zout.

Maak hiervan 10 gelijke balletjes en bak ze in een anti-kleefpan in boter.

Wanneer de balletjes bijna aan alle zijden zijn bruingebakken voeg je er de in 2 gesneden champignons bij.

Maak een béchamelsaus van de bloem en de bouillon, kruid met peper en zout.Voeg er melk bij opdat je de gewenste dikte bekomt.Meng er de resterende mosterd onder.Indien je dit wenst kan je er nog mosterd bijvoegen.

Lepel de saus over de gehaktballetjes.

Lekker met gestoomde broccoli en vastkokende aardappelen

16:27 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vleesgerecht |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.