23-12-06

St-jacobsvruchten met bloedworst en créme van kastanje

Wat nodig?

            -150 gr gepelde kastanjes

            -1 anijsster

            -1 seldertak

            -5 dl kalfsjus

            -boter

            -2 preistengels

            -2 bloedworsten

            -12 st-jacobsvruchten

            -balsamicosiroop

 

Hoe?

Breng de kastanjes aan de kook met de anijsster,de seldertak en de kalfsjus voor +/- 35 minuten(tot de kastanjes zacht zijn).

Zeef dit,maar hou het kookvocht apart.

Pureer de kastanjes met een gedeelte van het kookvocht,voeg wat boter toe tot je een gladde massa hebt,kruid met peper en zout.

De in julienne gesneden en gewassen prei,fruiten in frituurolie op 150 graden, tot ze goudbruin zijn.

Bak per persoon 3 schijven bloedworst en weinig vetstof.

Bak per persoon 3 st-jacobsvruchten(kort) in arachideolie,kruiden met peper en zout.

Verdeel (+/- 3 soeplepels) de kastanjepuree over het bord, schik de bloedworst en de st-jacobsvruchten en werk af met de prei en aan de zijkanten wat balsamicosiroop.

08:10 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (1) | Tags: voorgerecht |  Facebook |

Commentaren

hoi ik kom je een prettig kerst wensen!
veel liefs
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 23-12-06

De commentaren zijn gesloten.