25-12-06

quiche met zalm en witlof

 

KERSTAVOND 2006 011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -1 rol bladerdeeg (kant en klaar)

            -2 sjalotten

            -3 stronken witlof

            -300 gr verse zalm

            -2 eieren

            -2 dl room

 

Hoe?

Snij het witlof in kleine ringen en stoof hem in weinig boter tesamen met de fijngehakte sjalotten.

Bak het deeg blind(zie quiche met geitenkaas).

Vermeng de eieren met de room,kruid met peper en zout.

Wanneer het deeg klaar is, vul je het met het witlof en de in plakjes gesneden zalm.

Overgiet met het eiermengsel.

Zet in een voorverwarmde oven van 175 graden voor 20 minuten.

Serveer met gemengde sla.

19:28 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (1) | Tags: quiche |  Facebook |

Commentaren

Ook een lekker amuusje hé Kleine spietjes voor een groter gezelschap, witloof en zalm is altijd een mooie combinatie hé

Gepost door: jientje | 27-12-06

De commentaren zijn gesloten.