27-12-06

tarbot met wijnsaus en zeekraal

 

 

 

KERSTAVOND 2006 014

 

 

 

Wat nodig?

            -2 tarbotten( goed voor 6 personen;laten kuisen en in stukken laten verdelen door de visboer)

            -1 fles witte wijn

            -2 dl nouilly prat

            -boter

            -2 sjalotten

            -3 dl room

            -150 gr zeekraal(kan je bekomen in Delhaize)

 

Hoe?

Stoof de fijngesneden sjalotten in boter.

Voeg er de wijn en de nouilly prat bij, laat inkoken tot 1/3.

Zeef de saus, voeg de room en 3 eetlepels boter bij en laat inkoken tot je de gewenste sausdikte bekomt.Kruiden met peper en zout

Kook water(zonder zout) en laat er de zeekraal kort in blancheren.

Giet af en hou onder koud water.Laten uitlekken.

Voeg bij de saus.

Bak de vis in boter.

De vis presenteer je op het bord en dresseer er de saus over.

07:29 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (5) | Tags: visgerecht |  Facebook |

Commentaren

hoi Ik kom je een fijne avond toewensen en intussen mijn tweede blogje voorstellen

Gepost door: dorangbloem | 27-12-06

Amaai buurvrouw! Dat gaat hier nogal vooruit zeg!
Groetjes,

Gepost door: Bientje | 27-12-06

heerlijk Jouw receptjes zien er heerlijk uit! Ik zal zeker wel nog eens iets komen pieken van jouw blogje!

Groetjes patsy

Gepost door: patsy | 28-12-06

hoi Ik kom je een fijne avond toewensen en een goede nacht

Gepost door: Angelique | 28-12-06

Ook in sterrenrestaurant Couvert Couvert kan je van een heerlijk gerecht met Tarbot genieten. Chefs Laurent en Vincent Folmer zullen hun 'Wilde tarbot met kreukeltjes, garnalen en algen' vanavond bereiden in het programma 'In de keuken' op Canvas. Vervolgens zal actrice Els Dottermans het gerecht zelf ook proberen te bereiden. Het resultaat zie je vanavond om 20.40u op Canvas. Het recept en de videofragmenten vind je later deze week op canvas.be/indekeuken.

Gepost door: Valerie voor Canvas | 02-02-10

De commentaren zijn gesloten.