29-12-06

kabeljauw in mosterdsaus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -100 ml witte wijn

            -1/2 l visfond

            -4 kabeljauwfilets

            -50 gr boter

            -25 gr bloem

            -2 eetl mosterd

            -100 ml room

            -1 ei

 

Hoe?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng in een lage pan de wijn en de visfond aan de kook.

Haal de pan van het vuur ,leg er de filets in en doe het deksel op de pan en laat 15 minuten pocheren.

Vet een ovenschaal in met boter.Haal voorzichtig de filets uit het pocheervocht en leg in de ovenschaal met alufolie erover. Zet in de oven.

Smelt de boter en voeg de bloem erbij,goed met een garde roeren.Wanneer de boter is opgenomen, voeg je er pocheervocht bij tot je een gladde massa bekomt.

Laat 2 minuten doorkoken, haal de pan van het vuur en breng op smaak door de mosterd, peper en zout toe te voegen.

Roer in een kommetje de room en het ei en giet bij de saus.

Serveer het filet op het bord en overgiet met de saus.

Eventueel kan je er nog wat tomatenblokjes bijvoegen.

 

12:34 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (3) | Tags: visgerecht |  Facebook |

Commentaren

Naar 2007 Ik wens u en je dierbaren een gelukkig en gezond 2007 toe en geef een spetterend vuurwerk speciaal voor U ten beste. PS: Je blog is en blijft boeiend om in te verpozen.

Gepost door: Tuingenieter | 29-12-06

:-))) Dit gerecht zie ik zeker wel zitten hoor :-))
Groetjes

Gepost door: Etienne | 29-12-06

Ik weet ook niet altijd wat klaarmaken... En dan wip ik eens bij jou binnen hé! op de blog van etienne staan prachtige hapjes voor bv kinderen of een kinderfeestje, ongelooflijk mooie boterhammetjes,die ook als aperitiefhapje kunnen dienen...ben je al gaan zien?

Gepost door: jientje | 29-12-06

De commentaren zijn gesloten.