11-01-07

lepelhapje met witlof en scampi

 

lepelhapje scampi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -8 scampi

            -2 witlofstonkjes

            -honing

            -kerriepoeder

            -sap en zeste van ½ sinaasappel

            -0.5 dl schaaldierenfond

            -1 dl room

            -1 dl witte wijn

 

Hoe?

Snij het witlof fijn en roerbak op een hevig vuur in weinig boter.

Voeg wat honing, de kerriepoeder,sinaasappelsap,de zeste , de fond en de wijn toe.

Laat dit inkoken tot 1/3 van het volume.

Proef, indien nodig voeg je er nog wat suiker toe.

Voeg de room toe en laat tot sausdikte inkoken.

Bak de ontpelde scampi en een beetje boter,kruid met peper en zout.

Verdeel het witlof over de lepeltjes en schik er de scampi op.

Garneer met wat bieslooksnippers.

07:52 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (4) | Tags: aperitiefhapje |  Facebook |

Commentaren

de zalm is... ...voor vandaag, maar ik denk dat ik er een aperitiefhapje zal bij serveren als ik dat hier zo lees. De mensen op zo'n vroeg uur al doen watertanden zeg... Mijn ontbijt daarstraks was maar magertjes daartegenover.
veel liefs
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 11-01-07

Goede morgen
Het ziet er weer lekker uit
Groetjes

Gepost door: Kim | 11-01-07

MMMM dat ziet er ook weer lekker uit , amusekes zijn soms niet zo gemakkelijk voor een gastvrouw, maar dit zal bij ons ook nog wel op tafel komen...

Gepost door: jientje | 11-01-07

Oh ja, deze ken ik ook. Super lekker !

Gepost door: Maaike² | 22-05-11

De commentaren zijn gesloten.