11-01-07

perenvla met schuimkop

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -8 halve peren(blik)

            -3 eelt suiker

            -3 eetl bloem

            -3 dl melk

            -1 eetl rum

            -30 gr boter

            -3 eierdooiers

voor de schuimkop:3 eiwitten,50 gr suiker,snuifje zout

 

Hoe?

Peren in stukjes op de bodem van een goed beboterde porseleinen of aarden vorm schikken.

Suiker met de bloem vermengen, wat melk en rum bijgieten.

Dit op een zacht vuurtje laten dikken onder voortdurend roeren.

Als de créme dik vloeibaar is, de boter toevoegen en van het vuur nemen.

Laten afkoelen, de dooiers bij de lauwe créme voegen en dit alles over de peren gieten.

In een matig voorverwarmde oven(180graden) bakken gedurende 20 minuten.

Intussen de eiwitten tot een stevige sneeuw kloppen,samen met de suiker en wat zout.

De vla uit de oven nemen, de bovenkant garneren met de eiwitten en opnieuw gedurende 10 minuten in de oven zetten.

Het schuim moet goudbruin zijn.

Bij voorkeur lauw opdienen.

 

Tip: je kan dit gerecht vooraf bereiden tot wanneer je de créme over de peren giet.

Makkelijk als je eters hebt.

 

19:34 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (2) | Tags: dessert |  Facebook |

Commentaren

mmm,lekker De zalm was lekker hoor! Nu eens snuisteren tussen je desserts, die hierboven ziet er ook wel lekker uit! En nu aan de slag!
veel liefs
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 12-01-07

Ik heb een vraag voor jou op mijn blogje!
Liefs

Gepost door: Bientje | 14-01-07

De commentaren zijn gesloten.