21-01-07

italiaanse tartaarsaus

tartaar

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -1/4 l mayonaise

            -1 ei

            -1 zure augurk

            -1 eetl kappertjes

            -5 eetl peterselie

            -1 eetl bieslook

            -1 sjalot

            -1 blikje ansjovis op olie

            -melk

 

Hoe?

Kook het ei hard.

Dompel de ansjovis onder in de melk,dit voor 15 minuten.Giet de melk af.

Hak de augurk, de kappertjes,de peterselie,de bieslook,de ansjovis en de sjalot heel fijn.

Voeg dit bij de mayonaise.

Prak het hardgekookt ei en voeg ook toe.

 

Tip:

Heel lekker bij gebakken vis.

 

19:05 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (3) | Tags: saus |  Facebook |

Commentaren

Italiaans? In ieder geval heel lekker denk ik. Wat maakt nu het verschil met gewone tartaarsaus, de ansjovis mss ? Ja, dat moet het dan zijn , eens uitproberen voor een amuseke zie !!!

Gepost door: jientje | 23-01-07

ik had ook die vraag... Wat is het verschil? Is het alleen de ansjovis? Moet wel een heel aparte smaak hebben. Ik heb hier verschillende winkels afgelopen om ansjovis te vinden. Dat is hier niet echt gekend. Maar ik heb er gevonden en ik zal ze maken!
heel veel liefs
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 23-01-07

tartaarsaus schitterend,aparte smaak

Gepost door: olinda | 24-01-07

De commentaren zijn gesloten.