23-01-07

chocoladeschuim met baileys

chocolademousse

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -180 gr chocolade

            -5 cl baileys

            -2 dl room

            -4 eiwitten

            -100 gr suiker

            -1 gelatineblaadje

            -10 kleine meringues

            -12 speculaaskoekjes

            -eventueel: 4 eetl karamelsaus

 

Hoe?

Warm de room lichtjes op.

Week het gelatineblaadje in koud water.

Roer de baileys bij de room en voeg het uitgeknepen gelatineblaadje erbij.Goed roeren en laten afkloelen.Klop vervolgens de room voor ¾ stijf.

Laat de chocoladeau bain-marie smelten en spatel er de room voorzichtig door.

Klop de eiwitten op met de suiker en spatel ze voorzichtig onder de chocolade.

Laat het geheel opstijven in de koelkast.

Verkruimel de meringue en de speculaaskoekjes.

Verdeel telkens een lepel van de meringue en speculaas in 4 glaasjes en lepel er wat chocomousse op.Herhaal dit tot het glas vol is en eindig met de kruimels.

Druppel er eventueel wat karamelsaus over.

 

15:40 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (2) | Tags: dessert |  Facebook |

Commentaren

laten we nu alle... ...ingrediënten hier in huis hebben daarvoor. Goh, het water komt me al in de mond, maar ik mag dat eigenlijk niet eten, de kilootjes vliegen er zo bij. Zelfs als ik er nog maar aan denk!
veel liefs
a3eindje
p.s. we hebben een sneeuwman gemaakt en de fotootjes staan op mijn blogje

Gepost door: a3eindje | 23-01-07

Mmmmmmmm Oneindig lekker lijkt me dat, aaaahhh, ik moet hier weg, want ik zou heel je blogje kunnen onderkwijlen van de goesting... Zal dat zeker onthouden...en dan een driedubbele portie maken. Als ik tussen dit en een maand vijf kilo bijkom ben jij de schuldige, ik zweer het !!!

Gepost door: jientje | 23-01-07

De commentaren zijn gesloten.