29-01-07

kipfilet met mosterd

kipfilet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -750 gr kipfilet

            -200 gr ongezouten spek, fijn gesneden

            -1 ui

            -4 teentjes knoflook

            -1 glas droge wijn

            -1 eetl witte-wijnazijn

            -1 eetl boter

            -mosterd

            -paneermeel

            -1 blaadje laurier

            -1 takje tijm

 

Hoe?

Doe de kipfilet in een aardewerken kom,samen met de laurier,de tijm, uisnippers,1 gehalveerd knoflookteentje, de wijn, de azijn en een groot glas water.

Dek af en laat 3 uur marineren.

Dep de filet goed droog met keukenpapier, kruid ze met peper en zout en bestrijk ze lichtjes met de mosterd.Verpak de filets in een paar plakjes spek.

Leg de pakketjes in een ovenschaal, met de rest van de ongepelde maar doormidden gesneden knoflookteentjes erbij.

Bestrooi met 1 a 2 eetl paneermeel en besprenkel met wat olijfolie.

Zet de schaal 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.

Blus de ovenschaal met de gezeefde marinade.Schraap de aanbaksels los, giet de jus door een zeefje  in een steelpan en laat tot zowat de helft inkoken.

Breng op smaak met peper en zout.

Haal de saus van het vuur en werk ze op met ijskoude vlokjes boter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19:49 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (2) | Tags: vleesgerecht |  Facebook |

Commentaren

pannenkoekenvirus Het is wel heel toevallig allemaal, het zal het sombere zondagvirus geweest zijn, dat met die wafels en pannenkoeken!

Liefs en groetjes,
Inge

Gepost door: inge | 29-01-07

ik heb... eens die pralines geprobeerd met grand marnier...
Ik heb er een beetje teveel drank in gedaan, ze waren niet slecht maar ook niet om over naar huis te schrijven zoals ze dat zouden zeggen hahahaha. een recept lezen is nog iets anders dan het uitvoeren...
veel liefs
a3eindje
ik geef niet op hoor, ik probeer af en toe eens iets en dat vind ik het belangrijkste...

Gepost door: a3eindje | 30-01-07

De commentaren zijn gesloten.