06-02-07

thaise pompoensoep met koriander

 

 

 

Pompoen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -2 bosjes koriander

            -2 gepelde teentjes knoflook

            -sap en zeste van 1 citroen

            -1 gehakte ui

            -1 eetl geraspte gember

            -1 theel tabasco

            -1 kg pompoen in blokjes

            -500 ml groentenbouillon

            -400 ml kokosmelk(blik)

            -rode ui, fijngesneden in ringen

 

Hoe?

Pureer de koriander,knoflook, het citroensap en zeste in een keukenmachine.

Voeg er langzaam 4 eetl olijfolie toe om er een saus van te maken.

Verdun de pesto als het nodig is met wat warm water.Kruid met zout en peper.

Verhit wat olijfolie in een grote pan en roerbak hierin de ui.

Voeg de gember en de tabasco toe.

Daarna voeg je er de pompoen en de bouillon bij en laat koken voor 15 minuten.

De pompoen moet zacht zijn.

Pureer tot een gladde massa en voeg er de kokosmelk bij.

Kruiden met peper en zout.

Schep de soep in kommen, besprenkel of lepel er de pesto over en garneer met de rode ui en wat achtergehouden pestoblaadjes.

 

Tip: indien een mooie schil aan de pompoen, kan je die meegebruiken in de soep.

07:22 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (4) | Tags: soepen |  Facebook |

Commentaren

vind je nog pompoenen? Anders spaar ik dat receptje voor volgend pompoentijd. Hier zie je er toch geen meer.
Ik maak graag pompoensoep en vind het heel lekker,dus op die manier wil ik het ook eens proberen.
veel liefs
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 06-02-07

nee jammer! Hier vind ik voorlopig geen pompoenen meer in Noorwegen.
Het zal voor volgend najaar zijn :-)
veel liefs
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 07-02-07

Van het weekend deze soep gemaakt: Het was heerlijk! Danke je voor dit super recept.
Groetjes, Vickie

Gepost door: Vickie | 05-11-07

...net deze soep bereid en even geproefd.....echt heerlijk....had heel even mn twijfels over de pesto....maar die moet je er zeker doorheen roeren!!

Gepost door: Marcella Duives | 09-11-10

De commentaren zijn gesloten.