07-02-07

kippensoep

 

kipsoep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -1 kip

            -1ui

            -1 teentje knoflook

            -2 wortels

            -2 stengels selder

            -1 laurierblad

            -tijm

            -200 gr vermicelli

            -peterselie

 

Hoe?

Breng de kip met de in stukken gesneden: ui,wortel en selder in een grote pan.

Voeg er ook het laurierblad wat tijm en 2 liter water toe.

Breng aan de kook en schep het schuim af dat er komt opdrijven.

Draai het vuur laag en laat 2 uur zachtjes trekken.

Zeef de bouillon en schenk terug in de pan.

Gooi de groenten weg.

Verwijder het kippenvlees van de karkas ,leg het karkas in de bouillon en zet nog 1 uur op een zacht vuurtje.

Zeef opnieuw  en laat de bouillon 1 nacht in de koelkast afkoelen.

Schep het gestolde vet van de bouillon.

Verwarm deze en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de vermicelli toe.

Schep de soep in kommen en voeg de fijngesnipperde peterselie en wat kleingesneden kip toe.

 

Tip: de rest van kippenvlees kan je gebruiken in vol au vent of in zelfgemaakte kipcurry

 

17:27 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (6) | Tags: soepen |  Facebook |

Commentaren

Is je probleem nu verholpen? Skynet zal jouw blogje als HAUTE CUISINE beschouwen zeker, vandaar de franstalige teksten?

Gepost door: jientje | 07-02-07

Ah ja, oj kunt koken, kaj foefelen en omgekeird hé !!!
Dat ziet er hier trouwens ook weer van die goeie ouderwetse kippesoep uit hé, met vermicelli, dat deed mijn memeetje d'r ook in !!

Gepost door: jientje | 07-02-07

als onze jef 18 is zal ik de meisjes van mijn oprit moeten knuppelen vrees ik, ....

Gepost door: ann | 07-02-07

tartiflette + hoofdpagina Hey easycookertje

je staat op de voorpagina bij Skynet! Proficiat!
En geloof met of niet maar de tartiflette zoek ik al zolang naar. Op reis hadden belgen dat recept klaar gemaakt en we waren toevallig aan de praat geraakt erover (het rook heerlijk)Ze lieten me toen weten dat het met reblochon was en spek. Ik was intussen de naam van het gerecht vergeten en wist dus niet hoe ik het moest klaar maken ... en wat vind ik hier ... HET gerecht! Merci easycookertje!

Liefs

Gepost door: patsy | 07-02-07

tips? Hey Easycookertje

Einde april hebben we hier een lentefeest.
Als je tips hebt als aperitiefhapjes, graag.
Ik ben eigenlijk op zoek naar hapjes om in lepeltjes te doen, in van die klein glaasjes ...

Groetjes patsy

Gepost door: patsy | 08-02-07

kippensoep heeeeeeeeeeeeel lekkere kippensoep,wel wat werk eraan,nietemin okidoki

Gepost door: olinda | 21-02-07

De commentaren zijn gesloten.