12-02-07

gratin van gehakt en groenten

 

 

gratin van gehakt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -150 gr kalfsgehakt

            -200 gr gemalen biefstuk

            -250 gr broccoli

            -500 gr aardappelen

            -2uien

            -3 tomaten

            -250 gr champignons

            -1 eetl ketchup

            -parmezan

            -provencaalse kruiden

            -1 knoflookteentje

 

Hoe?

Schil de aardappelen en snij ze in fijne plakjes.

Kook ze bijna gaar in gezouten water.

Blancheer de broccoli in gezouten water.

Snippper de uien,de champignons en pel het knoflookteentje.

Stoof dit in olijfolie.Laat uitlekken in een vergiet.

Pel de tomaten en snij ze in blokjes.

Vermeng het gehakt met de biefstuk en de ketchup.

Doe er het champignonmengsel bij.Kruid met de kruiden +peper en zout.

Leg het vlees en de groenten in laagjes in een lichtjes ingevette ovenschotel.

Begin en eindig met de aardappelen.

Bestrooi met de parmezan.

Zet dit zo’n 30 minuten in de oven op 180 graden.

08:08 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (3) | Tags: vleesgerecht |  Facebook |

Commentaren

merci hoor Easycookertje

alvast bedankt voor de snelle reactie voor het aperitiefhapje! Voorlopig ontbreekt me nog wat de tijd om uit te proberen, maar ik ga het zeker nog doen!
Groetjes patsy

Gepost door: patsy | 12-02-07

Ziet er zoals gewoonlijk weer heel lekker uit!!!

Groetjes
Peter

Gepost door: Peter | 13-02-07

ik was op zoek naar een lekker gerechtje met gehakt en groentjes. Ik google en ik kom op jouw blogje terecht. De schotel staat nu in de oven! Ik ben benieuwd, maar toen ik het bereidde vond ik alvast dat de combinatie heerlijk was. Bedankt voor het leuke en vast heel lekkere receptje!

Gepost door: Kristel | 09-02-08

De commentaren zijn gesloten.