18-02-07

ovenschotel met kip en champignons

 

ovenschotel

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -6 kippenpoten

            -1ui,gehakt

            -2 stengels bleekselder,fijngesneden

            -2 wortels,fijngesneden

            -3 teentjes knoflook, fijngehakt

            -tijm, rozemarijn,kippekruiden

            -750 ml rode wijn

            -100 gr pancetta

            -2 eetl tomatenpuree

            -2 eetl bloem

            -750 ml kippenbouillon

            -300 gr champignons

            -wat aardappelpuree

 

Hoe?

Marineer de kippenpoten in de rode wijn tesamen met de ui,selder,wortel, knoflook, tijm en rozemarijn.

Dit voor minimum 12uur.

Neem de poten uit de marinade.De marinadegroenten hebben we nog nodig, de marinade zelf niet meer.Leg de pootjes in een ovenschotel en overgiet met wat olie.

Zet de schotel in een voorverwarmde oven en grill de pootjes aan beide kanten.

Haal de pootjes uit de schotel en leg de plakjes pancetta in de schotel met het overgebleven braadvocht.Bak de pancetta in de oven.

Haal de pancetta uit de schotel.Breng de marinadegroenten, de tomatenpuree en de bloem in de schotel.Goed mengen.Leg er de pootjes op, kruid met de kippenkruiden, peper en zout.Giet er de bouillon over.Dek de schotel af en zet 2 uur in de oven op 150 graden.

Neem de schotel uit de oven en haal het vlees van de pootjes.

Verdeel de bekomen saus met het vlees over individuele schaaltjes.

Bak de champignons kort maar heftig in een wok,kruiden naar believen.

Leg de champignons over het vleesmengsel.Leg daarbovenop nog een laagje aardappelpuree.

Zet de schaaltjes nog zo’n 20 minuten in de oven tot de puree goudbruin is.

 

Kan makkelijk van een dag van voordien klaargemaakt worden.

14:16 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (2) | Tags: vleesgerecht |  Facebook |

Commentaren

Er is een mailtje naar jou onderweg... Happy cooking!!

Gepost door: Jientje | 18-02-07

zo veel fantasie?! Hey Easycookerjte

van waar je het blijft halen? Ik weet het niet.
Je slaagt er toch telkens in om vaak eenvoudige maar lekkere receptjes op je blogje te toveren.
En hier en daar pikken wij er ééntje van mee en da's dan weer leuk voor jou natuurlijk!

Groetjes patsy

Gepost door: patsy | 19-02-07

De commentaren zijn gesloten.