21-02-07

chocoladefondue

 

chocoladefondue

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -250 gr pure chocolade

            -2 dl room

            -2 eetl cointreau

            -fruit naar keuze

            -kokos

            -gemalen hazelnootjes

 

Hoe?

Breek de chocolade in stukjes en breng ze met de room in een pannetje.

Laat de chocolade zachtjes smelten.

Doe er de alcohol bij en roer glad.

Breng aan tafel  en hou de chocolade warm maar laat niet koken.

Het fruit snij je in blokjes van 3cm.

De fonduestokjes gebruik je om het fruit te wentelen in de chocolade, daarna kan je het dippen in de kokos of in de hazelnootjes.

 

Tip: gebruik allerlei soorten fruit zoals: aardbeien, druiven, ananas, banaan,meloen, kersen en perzikken.Ook kan een marshmallow lekker zijn.

14:59 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (3) | Tags: dessert |  Facebook |

Commentaren

Je hebt hier ook weer iets om van te genieten zie ik, mmm lekker, zeker voor zo'n chocoholics gelijk wij. Het stelletje heb ik eens van mijn andere zus gekregen onder de boom, dus dat moet lukken !!

Gepost door: jientje | 21-02-07

mmm, klinkt lekker. Maar thuis moet ik het niet proberen hoor: Wim is allergisch aan chocolade. Dat zou slecht aflopen.

Groetjes
Kim

Gepost door: Kim | 22-02-07

hoi,
Ik heb gedaan met kuisen en mag nog niet uit mijn keukentje.
Mijn living is nog nat.
Daar maak ik dus gretig gebruik van om een blogronde te maken.



Ik wens jouw een fijn weekend toe.


Nog een fijne dag verder.

Lieve groetjes

Gepost door: Angélique | 23-02-07

De commentaren zijn gesloten.