23-02-07

slanke kaasfondue

 

 

kaasfondue

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -300 gr emmenthaler light

            -250 gr leerdammer light

            -50 gr milner light

            -4 teentjes knoflook

            -1.5 dl droge witte wijn

            -sap van 1 citroen

            -1 eetl paprikapoeder

            -muskaatnoot

            -eventueel 4 eetl kirsch

            -200 gr kleine champignons

            -1 bloemkool

            -maiskolfjes

            -200 gr dadels

            -200 gr gedroogde abrikozen

            -radijsjes

           

 

Hoe?

Blancheer de bloemkoolroosjes en de maiskolfjes beetgaar,laat uitlekken.

Borstel de champignons proper.

Wrijf de binnenkant van de fonduepan in met een doorgesneden teentje knoflook.

Schenk de wijn in de pan en laat lichtjes opwarmen.Voeg er het citroensap en de kaas, in stukken, aan toe.

Verwarm al roerend tot de kaas volledig gesmolten is.

Doe er de gepelde en geperste knoflook en (eventueel) de kirsch bij.

Kruiden naar smaak.

Als laatste voeg je de paprikapoeder toe.

 

Je kan ook gebruiken:broccoli,asperges,kersttomaatjes,…Wel ervoor zorgen dat je de stevige groenten eerst blancheert.

Ook tv-worstjes kunnen.

 

Geef brood bij dit gerecht of een in de pel gekookt aardappeltje.

20:29 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kaasgerecht |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.