18-03-07

stoofvlees met appel en rozijnen

 

 

 

 

stoverij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -1 kg rundsstoofvlees

            -5 dl vleesbouillon

            -1 gesnipperde ui

            -3 boskoop appelen

            -125 gr rozijnen

            -1 eetl honing

            -1 eetl bloem

            -saffraandraadjes

            -1/2 kaneelstokje

            -gemberpoeder

           

 

Hoe?

Wentel het vlees in de bloem en braad rondom op een hevig vuur in olie en boter.

Kruiden met peper en zout.

Haal het vlees uit de pan en breng nog wat vetstof in de pan.

Fruit daarin de ui glazig en voeg het saffraan, de gember en het kaneelstokje toe.

Goed omroeren.

Schenk er de bouillon bij + ook de helft van de honing.

Doe het vlees in de pan en voeg de rozijnen toe.

Dek af en laat anderhalf uur stoven tot het vlees gaar is.

Snij de appels in partjes en bak ze kort in boter op een hevig vuur.

Lepel er de rest van de honing over.Laat lichtjes karameliseren.

Voeg de appels bij het vlees en laat nog 10 minuten stoven tot de appels zacht zijn maar niet uitéén vallen.

Neem het kaneelstokje weg.

16:23 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (3) | Tags: vleesgerecht |  Facebook |

Commentaren

Een fijne dag vandaag

Groetjes
Kim

Gepost door: Kim | 21-03-07

Daarmee!! Ik vroeg me al af waarom het al een hele week stoofvlees is hier?? Morgen zal je weer inspiratie kunnen opdoen denk ik... En ik weet lekker wat je gaat eten nanananaa!!!

Gepost door: Jientje | 23-03-07

Blijf vooral recepten uitgeven via uw blogg !!!!Want ook dit is vandaag hééééééééééél goed in de smaak gevallen !!

Gepost door: hello | 10-08-07

De commentaren zijn gesloten.