25-03-07

aardbeiengelei met vanillesaus

aardbei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

 

-750 gr aardbeien

            -200 ml cassis(likeur)

            -8 blaadjes gelatine

            -sap van 1 limoen

            -2 eetl bloemsuiker

voor de vanillesaus:

            -2 vanillestokjes

            -6 dl melk

            -1 kleine eetl maiszetmeel

            -2 eierdooiers

            -400 gr verse room

            -40 gr suiker

            -2 pakjes vanillesuiker

            -snufje zout

 

Hoe?

Week de gelatine in koud water.Pureer de aardbeien en druk ze door een zeef.Verwarm het limoensap en los er de uitgeknepen gelatine in op.Doe het met de suiker bij de aardbeienpuree.

Leng de puree aan met de cassis tot 7 dl vloeistof.Verdeel hem over kopjes en laat hem opstijven in de koelkast.

Snij de vanillestokjes open en schraap het merg eruit.Doe het bij de melk en breng ze langzaam aan de kook.

Klop de eidooiers met het maiszetmeel, de suiker en de vanillesuiker.Doe er de room bij.Schenk het mengsel al roerend bij de kokende melk en laat indikken.Laat de saus afkoelen.

Schep een laagje saus over de aardbeiengelei.

Werk af met bloemsuiker en aardbeien.

20:35 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dessert |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.