29-03-07

chocopotjes

 

chocopotjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -3 dl koffieroom

            -200 gr fondant chocolade

            -2 grote eierdooiers

            -3 eetl cognac

            -20 gr boter

 

Hoe?

Warm de koffieroom op tot aan het kookpunt in een pan met dikke bodem.

Zet van het vuur en laat 1 minuut staan,meng dan de in stukken chocolade door de room.

Roer tot gesmolten en egaal vermengd met de room.

Klop de eierdooiers en de cognac erdoor.

Laat wat afkoelen en roer er de boter bij tot je een smeuig geheel hebt.

Giet de gladde massa in kleine kopjes of potjes.

20:39 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (3) | Tags: dessert |  Facebook |

27-03-07

rundslever in tomatensaus

Wat nodig?

            -4 sneden rundslever

            -2 uien

            -5 tomaten

            -1 blikje tomatenpuree

            -tomatenketchup

            -loempiasaus

 

Hoe?

Bak de lever aan 1 zijde krokant.Goed kruiden met peper en zout.

Wanneer je hem keert, voeg je er de in ringen gesneden uien bij.

Voeg de ontvelde tomaten en de tomatenpuree bij.

Naar smaak voeg je er tomatenketchup en wat loempiasaus bij.

Laat dit zo’n 10 minuten sudderen.

 

Tip: lekker met rijst en een slaatje.

19:50 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vleesgerecht |  Facebook |

25-03-07

aardbeiengelei met vanillesaus

aardbei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

 

-750 gr aardbeien

            -200 ml cassis(likeur)

            -8 blaadjes gelatine

            -sap van 1 limoen

            -2 eetl bloemsuiker

voor de vanillesaus:

            -2 vanillestokjes

            -6 dl melk

            -1 kleine eetl maiszetmeel

            -2 eierdooiers

            -400 gr verse room

            -40 gr suiker

            -2 pakjes vanillesuiker

            -snufje zout

 

Hoe?

Week de gelatine in koud water.Pureer de aardbeien en druk ze door een zeef.Verwarm het limoensap en los er de uitgeknepen gelatine in op.Doe het met de suiker bij de aardbeienpuree.

Leng de puree aan met de cassis tot 7 dl vloeistof.Verdeel hem over kopjes en laat hem opstijven in de koelkast.

Snij de vanillestokjes open en schraap het merg eruit.Doe het bij de melk en breng ze langzaam aan de kook.

Klop de eidooiers met het maiszetmeel, de suiker en de vanillesuiker.Doe er de room bij.Schenk het mengsel al roerend bij de kokende melk en laat indikken.Laat de saus afkoelen.

Schep een laagje saus over de aardbeiengelei.

Werk af met bloemsuiker en aardbeien.

20:35 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dessert |  Facebook |

18-03-07

stoofvlees met appel en rozijnen

 

 

 

 

stoverij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -1 kg rundsstoofvlees

            -5 dl vleesbouillon

            -1 gesnipperde ui

            -3 boskoop appelen

            -125 gr rozijnen

            -1 eetl honing

            -1 eetl bloem

            -saffraandraadjes

            -1/2 kaneelstokje

            -gemberpoeder

           

 

Hoe?

Wentel het vlees in de bloem en braad rondom op een hevig vuur in olie en boter.

Kruiden met peper en zout.

Haal het vlees uit de pan en breng nog wat vetstof in de pan.

Fruit daarin de ui glazig en voeg het saffraan, de gember en het kaneelstokje toe.

Goed omroeren.

Schenk er de bouillon bij + ook de helft van de honing.

Doe het vlees in de pan en voeg de rozijnen toe.

Dek af en laat anderhalf uur stoven tot het vlees gaar is.

Snij de appels in partjes en bak ze kort in boter op een hevig vuur.

Lepel er de rest van de honing over.Laat lichtjes karameliseren.

Voeg de appels bij het vlees en laat nog 10 minuten stoven tot de appels zacht zijn maar niet uitéén vallen.

Neem het kaneelstokje weg.

16:23 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (3) | Tags: vleesgerecht |  Facebook |

14-03-07

appelcake

 

appelcake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -4 eieren

            -250 gr suiker

            -250 gr gesmolten beste boter

            -250 gr bloem

            -3 appels

 

Hoe?

Mix de eieren en de suiker.

Voeg de boter toe en geleidelijk ook de bloem.

Alles goed mixen.

De appels ontdoe je van de schil en het klokhuis en snij je in blokjes.Voeg bij het deeg.

Giet het deeg in een beboterde vorm en zet in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 40 minuten

20:27 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (7) | Tags: dessert |  Facebook |

12-03-07

yoghurttaart met scampi

 

 

 

 

quiche met yoghurt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -1 bladerdeegbodem(te verkrijgen in de supermarkt)

            -16 gekookte en gepelde scampi

            -40 cl griekse yoghurt

            -4 eieren

            -4 eetl pesto

            -2 eetl gehakte basilicum

            -2 eetl gehakte peterselie

 

Hoe?

 

Hak 4 scampi fijn, de overige 12 snij je in de lengte.

Klop de yoghurt op met gehakte scampi, de eieren,de helft van de basilicum en de peterselie.

Kruiden met peper en zout.

Verwarm de oven op 180 graden.

Leg het bladerdeeg in een bakvorm.

Bestrijk met de pesto en giet er het yoghurt-eimengsel over.

Zet 25 minuten in de oven.

Schik de halve scampi op de taartvulling en zet nog 10 minuten in de oven.

Werk af met de rest van de kruiden en serveer.

08:15 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (3) | Tags: quiche |  Facebook |

08-03-07

opgevulde paprika

 

 

 

opgevulde paprika

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -3 rode paprika’s

            -750 gr gemengd gehakt

            -1 blikje tomatenpuree

            -2 sjalotten

            -gehaktkruiden

            -rozemarijn,spaghettikruiden

            -gemalen kaas

 

Hoe?

Bak het gehakt rul.

Voeg er de fijngesneden sjalotten toe.

Kruiden met peper en zout + alle andere kruiden(naar keuze natuurlijk) + ook de tomatenpuree.

Giet wat water bij zodat je een smeuige maar toch nog vaste saus bekomt.

Laat 5 minuten pruttelen.

Was de paprika’s en snij ze overlangs door.

Ontdoe ze van de zaadlijsten.

Giet in een ovenschotel weinig olijflolie en leg er de paprika’s in.

Vul deze op en verstrooi met de kaas.

Zet zo’n 20 minuten in de oven op 200 graden.

08:14 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vleesgerecht |  Facebook |

04-03-07

haasje in't groen

 

 

 

kabeljauwhaasje

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -600 gr kabel(of zalm-)haasje

            -2 dl light room

            -5 cl olijfolie

            -1 teentje knoflook

            -1 potje koriander

            -1 groene chili

            -2 sjalotten

            -20 cl witte wijn

            -2 eetl maiszetmeel

            -5 dl visbouillon

            -eventueel 150 gr verse zurkel

 

Hoe?

Mix de ontpitte chili, de koriander,het knoflookteentje en de sjalotjes en de olijfolie tot een pasta.

Kook de room, de witte wijn en de visbouillon tot de helft in.

Voeg er de pasta bij en eventueel nog eens mixen.

Snij de haasjes in blokjes van 6 cm en wentel ze door de maiszetmeel.

Leg de stukjes vis in de saus en laat 2 minuten sudderen.Kruiden met peper en zout.

Snipper de zuring en voeg die als laatste bij de vis.

 

Tip:serveer met asperges en tagliatelli

14:52 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (2) | Tags: visgerecht |  Facebook |