03-04-07

kabeljauw in de oven met tomaat en venkel

 

 

 

 

kabeljauw

 

 

 

Wat nodig?

            -600 gr kabeljauw

            -4 tomaten

            -4 kleine venkels

            -2 dl sinaasappelsap

            -1 dl gepureerde tomaten

            -1 sjalot

            -dragon

            -1 teentje geraspte knoflook

            -20 gr bloem

            -5 cl olijfolie

            -1 theelepel venkelzaad

            -1 theelepel geraspte sinaasappelschil

            -10 cl witte wijn

 

Hoe?

Snij de sjalot in fijne ringen.

Was de tomaten en snij ze in ringen.

Kook de kleine venkels halfgaar in het sinaasappelsap.

Vet een ovenschaal in met de olijfolie en schik er de sjalot en tomaatringen in.

Strijk de tomatenpuree uit en bestrooi dit alles met de venkelzaadjes en de knoflook.

Schik er de filets op en overgiet met de gepureerde tomaten, de witte wijn en het sinaasappelsap.

Schik er de venkel bij.

Druppel wat olijfolie over dit alles en bestrooi het geheel met de gehakte dragon en de geraspte sinaasappel.Kruid met peper en zout en zet de schaal in een voorverwarmde oven van 160 graden gedurende 15 minuten.

Dien op met vastkokende aardappelen.

19:31 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (2) | Tags: visgerecht |  Facebook |

Commentaren

Tomaat-venkel, een heel lekkere combinatie..Ik maak dikwijls een gerechtje met kip en tom/venkel, maar dan met wat pastis en saffraan bij, ook lekker, maar dit is zeker het proberen waard!!

Gepost door: Jientje | 03-04-07

lieve Easycooking ik kom je nog een vrolijk Pasen wensen. Geniet ervan!
veel liefs
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 08-04-07

De commentaren zijn gesloten.