24-04-07

visfilet met verse asperges en lamsoor

 

 

 

 

lamsoor 002

 

 

 

 

 

 

lamsoor

(lamsoor)

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -1 bussel asperges(=1/2 kg)

            -1 doosje lamsoor(te verkrijgen bij versafdeling vis in uw Delhaize-winkel)

            -600 gr visfilet

            -1 tomaat

            -witte wijnsaus(zie recept vislasagne)

            -nieuwe aardappelen

 

Hoe?

Schil de asperges en snij ze in stukken van 6 cm.

Smelt boter in de pan en leg er de stukken asperge in.Kruiden met peper,zout en overstrooi met weinig suiker.Giet zo’n 1 1/2cm water in de pan en dek af.(liefst met bakpapier,zoniet gewoon het deksel erop leggen.

Kook water in een potje en blancheer er de lamsoor in.(geen zout toevoegen)

Giet af en overspoel met koud water.

Wanneer de asperges beetgaar(naar elk z’n smaak) het vuur afzetten.

Smelt wat boter in de wok en bak er kort de lamsoor in,kruid met peper en zet het vuur af.Voeg de afgegoten asperges voorzichtig toe.

Maak de witte wijnsaus en wanneer klaar, vermeng voorzichtig met de groenten.

Kook de nieuwe aardappelen op z’n geheel en bak de vis in een tefalpan.

Presenteer op het bord.

 

17:36 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (3) | Tags: visgerecht |  Facebook |

Commentaren

Lamsoor, heel lekker, een beetje zilt, vandaar dat je er ook geen zout meer moet bijdoen.
Mooi gerechtje voor dit seizoen!

Gepost door: Jientje | 24-04-07

ziet er weer lekker uit. Dit ga ik van het weekend maken!

Groetjes
Peter

Gepost door: peter | 25-04-07

heel lekker zeeuws kruid,vandaag eerste keer geproefd

Gepost door: rest.edendum | 11-04-12

Post een commentaar