24-04-07

visfilet met verse asperges en lamsoor

 

 

 

 

lamsoor 002

 

 

 

 

 

 

lamsoor

(lamsoor)

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -1 bussel asperges(=1/2 kg)

            -1 doosje lamsoor(te verkrijgen bij versafdeling vis in uw Delhaize-winkel)

            -600 gr visfilet

            -1 tomaat

            -witte wijnsaus(zie recept vislasagne)

            -nieuwe aardappelen

 

Hoe?

Schil de asperges en snij ze in stukken van 6 cm.

Smelt boter in de pan en leg er de stukken asperge in.Kruiden met peper,zout en overstrooi met weinig suiker.Giet zo’n 1 1/2cm water in de pan en dek af.(liefst met bakpapier,zoniet gewoon het deksel erop leggen.

Kook water in een potje en blancheer er de lamsoor in.(geen zout toevoegen)

Giet af en overspoel met koud water.

Wanneer de asperges beetgaar(naar elk z’n smaak) het vuur afzetten.

Smelt wat boter in de wok en bak er kort de lamsoor in,kruid met peper en zet het vuur af.Voeg de afgegoten asperges voorzichtig toe.

Maak de witte wijnsaus en wanneer klaar, vermeng voorzichtig met de groenten.

Kook de nieuwe aardappelen op z’n geheel en bak de vis in een tefalpan.

Presenteer op het bord.

 

17:36 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (3) | Tags: visgerecht |  Facebook |

17-04-07

tomaatjes met geitenkaas

eitomaat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -12 trostomaatjes

            -180 gr zachte geitenkaas

            -5 eetl room

            -1 groot ei

            -3 eetl gehakte basilicum

            -12 kwarteleitjes

            -rucola

Hoe?

Verwarm de oven voor op 170 graden

Verwijder met een theelepel de tomatenzaadjes en de kern uit de tomaten.Zet ze omgekeerd om uit te lekken.

Meng de kaas, de room en het ei door elkaar.Roer de basilicum erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het mengsel over de tomaten.Zet die in een ovenschaal zodat ze er net in passen,breek dan boven elke tomaat een kwarteleitje.

Bak dit zo’n kleine 20 minuten tot de kwarteleitjes stevig zijn.

Leg de bovenkanten van de tomaten de laatste 5 minuten op een bakplaat in de oven.

Serveer 2 tomaten per persoon, leg het dekseltje erop en serveer met de rucola.

20:44 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (3) | Tags: voorgerecht |  Facebook |

15-04-07

mosseltjes in een glaasje

 

s_mossel_los

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -gekookte mosselen

            -plakjes chorizo

            -1 eetl pesto

            -olijfolie

            -mini-trostomaatjes

            -verse rozemarijn

            -peper uit de molen

 

Hoe?

Vermeng de gehalveerde tomaatjes wat gehakte rozemarijn en olijfolie.

Laat dit 5 minuten pruttelen op laag vuur.

Neem van het vuur en laat afkoelen.

Prik de mosselen en de chorizo op een houten prikker.

Lepel de tomatensaus en de pesto in borrelglaasjes.

Zet er de mosselspiesjes in.

Kruiden met peper.

17:21 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (2) | Tags: aperitiefhapje |  Facebook |

10-04-07

gemakkelijke groentjes

 

pasen 2007 037

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -courgette

            -tomaten

            -venkel

            -uien

            -olijfolie

            -kruiden

 

Hoe?

Snij de courgettes doormidden en dan  in staven van 7 cm.De tomaten verdeel je in 4-en, de venkel snij je in kleine blokjes en de uien in ringen.Leg de groenten in een ovenschotel en overgiet ze rijkelijk met olijfolie.Overstrooien met peper,zout,en de met kruiden naar keuze.

Ik gebruik ‘Rosa Maria’ kruiden van Oil and Vinegar.

Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 220 graden voor 25 minuten.

19:44 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (3) | Tags: groenten |  Facebook |

03-04-07

kabeljauw in de oven met tomaat en venkel

 

 

 

 

kabeljauw

 

 

 

Wat nodig?

            -600 gr kabeljauw

            -4 tomaten

            -4 kleine venkels

            -2 dl sinaasappelsap

            -1 dl gepureerde tomaten

            -1 sjalot

            -dragon

            -1 teentje geraspte knoflook

            -20 gr bloem

            -5 cl olijfolie

            -1 theelepel venkelzaad

            -1 theelepel geraspte sinaasappelschil

            -10 cl witte wijn

 

Hoe?

Snij de sjalot in fijne ringen.

Was de tomaten en snij ze in ringen.

Kook de kleine venkels halfgaar in het sinaasappelsap.

Vet een ovenschaal in met de olijfolie en schik er de sjalot en tomaatringen in.

Strijk de tomatenpuree uit en bestrooi dit alles met de venkelzaadjes en de knoflook.

Schik er de filets op en overgiet met de gepureerde tomaten, de witte wijn en het sinaasappelsap.

Schik er de venkel bij.

Druppel wat olijfolie over dit alles en bestrooi het geheel met de gehakte dragon en de geraspte sinaasappel.Kruid met peper en zout en zet de schaal in een voorverwarmde oven van 160 graden gedurende 15 minuten.

Dien op met vastkokende aardappelen.

19:31 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (2) | Tags: visgerecht |  Facebook |