22-05-07

cake met limoenmascarpone

limoen

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -1 limoen

            -225 gr boter op kamertemperatuur

            -225 gr witte suiker

            -4 eieren

            -200 gr zelfrijzende bloem(gezeefd)

            -25 gr maizena

            -100gr poedersuiker

            -200 gr mascarpone

            -60 gr grofgehakte pistachenoten

 

Hoe?

Rasp de groene schil van de limoen en pers hem uit.Klop de boter met de suiker romig.

Klop de eieren een voor een door het boter-suikermengsel.Schep de bloem en de maizena in delen bij het beslag en roer het er goed doorheen.

Roer de limoenzeste door het beslag.Giet het beslag in een beboterde springvorm en bak de cake in een voorverwarmde oven voor 40-50 minuten.

Laatde cake in de vorm afkoelen.Roer het limoensap en de poedersuiker door de mascarpone.

Spatel de mascarponeroom over de cake en bestrooi het geheel met de noten

15:30 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (4) | Tags: dessert |  Facebook |

Commentaren

Ik denk dat dat de cake van de week zal worden ,lekker fris, zo met die limoen! Voor de moment geen boter en eieren genoeg in huis, maar ik hou 't in gedachten!

Gepost door: Jientje | 22-05-07

Goedemorgen :-) Bedankt voor uw bezoek aan mijn blog.
Mmmm ... ik denk dat ik hier af en toe eens zal komen lezen.
Wij eten graag vis.
Fijne woensdag.
Lieve groetjes :-)

Gepost door: Lady Rosita | 23-05-07

Een heerlijk fris gerechtje voor deze lentedagen. Mmm!

Gepost door: Isabel | 24-05-07

Ik kom jouw een fijn pinksterweekend toewensen.
Hopelijk blijft het een beetje droog en kunnen jullie genieten van de buitenlucht.
Liefs

Gepost door: Angélique | 26-05-07

De commentaren zijn gesloten.