28-05-07

lamskoteletjes champvallon

 

lamskotelet 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -12 lamskoteletjes

            -500 gr tomaten

            -800 gr aardappelen

            -2 teentjes knoflook

            -klontje suiker

            -tijm en laurier

            -1 ui

            -olijfolie

            -1 eetl fijngehakte dragon

 

Hoe?

Ontvel en ontpit de tomaten. Snijd ze in blokjes.

Zet een pot met dikke bodem op het vuur met daarin een scheutje olijfolie.Doe de fijngehakte knoflook bij de olie en laat een minuutje zachtjes fruiten.

Doe de tomaten in de pot.Laat 5 minuten pruttelen op een hoog vuur.

De aardappelen schil je en snijd ze in fijne plakjes.

Doe deze bij de tomaten en giet water in de pot tot de aardappelen juist onder staan.Kruiden met de tijm, laurier en zout.

Laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen met deksel op de pot.Daarna nog 5 minuten zonder deksel zodat bijna al het vocht is verdampt.Dit wel op een zacht vuur.

Bak de koteletjes in olijfolie en boter, bak ze aan beide kanten mooi bruin.Kruiden met peper en zout(eventueel ook wat rozemarijn).

Neem de koteletjes uit de pan en fruit de in ringen gesneden ui in de overgebleven bakvocht.Voeg een beetje water toe zodat de smaakstoffen kunnen vrijkomen.

Leg de koteletjes op de aardappelen en tomaat.Overgiet met de uien en saus.

Zet de pot nog 5minuten op het vuur en laat nog wat pruttelen.

Werk af met de dragon.

13:54 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vleesgerecht |  Facebook |

Commentaren

Goedenamidag Toevallig op je blog terecht gekomen
Het is hier fijn te vertoeven.
Maak ook graag vers eten klaar
En ben hier aan het juiste adres
Zal je blog tussen mijn links zetten
Nog een aangename avond verder
Groetjes

Gepost door: Rita | 28-05-07

De commentaren zijn gesloten.