29-05-07

opgevulde champignons met gehakt

 

 

 

 

 

 

opgevulde champignon

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -1 bakje niet te kleine champignons

            -citroensap

            -150 gr gehakt

            -lente-uitjes

            -paprikapoeder

            -50 gr geraspte kaas

 

Hoe?

Borstel de champignons schoon.

Breek er de steeltjes uit.Houd de hoedjes 3 minuten in zacht kokend water met wat zout en citroensap.

Snipper de uitjes en kruid met peper, zout en paprikapoeder.Meng dit goed door het gehakt.(eventueel een lepel mosterd toevoegen)

Vul de hoedjes met het gehaktmengsel en overstrooi met de kaas.

Leg wat botersnippers in een ovenschaal en zet hierop de hoedjes.

Zet in een voorverwarmde oven van 200 graden voor zo’n 20 minuten.

16:32 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

aardappelsalade met waterkers

 

 

aardappel in pel

 

aardappelsalade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -500 gr vastkokende aardappelen

            -1 dl witte droge wijn

            -3 eieren

            -1 ui, fijngesneden

            -1 bosje waterkers

            -8 eetl fijngesneden kruiden(peterselie,kervel,bieslook,dragon)

            -2 eetl wijnazijn

            -6 eetl olie

 

Hoe?

Kook de ongeschilde aardappelen met zout voor zo’n 25 minuten.

Pel de aardappelen en snij ze in plakjes van 3 tot 4 mm dik.

De plakjes met de wijn besprenkelen en tot lauwwarm laten afkoelen.

Kook de eieren hard(8minuten),laat ze schrikken onder koud water en pel ze.

De eieren met een vork fijn pletten.

Ontdoe de waterkers van zijn steeltjes en bestrooi ze lichtjes met zout.

Maak een dressing van het azijn,olie at peper en zout en giet de helf over het aardappelmengsel.

Schep er de kruiden en de ui eveneens door.

Dresseer de salade op een bord en verdeel er de waterkers en de eieren over.

Schenk er de rest van de dressing over.

08:51 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (1) | Tags: bijgerecht |  Facebook |

28-05-07

lamskoteletjes champvallon

 

lamskotelet 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -12 lamskoteletjes

            -500 gr tomaten

            -800 gr aardappelen

            -2 teentjes knoflook

            -klontje suiker

            -tijm en laurier

            -1 ui

            -olijfolie

            -1 eetl fijngehakte dragon

 

Hoe?

Ontvel en ontpit de tomaten. Snijd ze in blokjes.

Zet een pot met dikke bodem op het vuur met daarin een scheutje olijfolie.Doe de fijngehakte knoflook bij de olie en laat een minuutje zachtjes fruiten.

Doe de tomaten in de pot.Laat 5 minuten pruttelen op een hoog vuur.

De aardappelen schil je en snijd ze in fijne plakjes.

Doe deze bij de tomaten en giet water in de pot tot de aardappelen juist onder staan.Kruiden met de tijm, laurier en zout.

Laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen met deksel op de pot.Daarna nog 5 minuten zonder deksel zodat bijna al het vocht is verdampt.Dit wel op een zacht vuur.

Bak de koteletjes in olijfolie en boter, bak ze aan beide kanten mooi bruin.Kruiden met peper en zout(eventueel ook wat rozemarijn).

Neem de koteletjes uit de pan en fruit de in ringen gesneden ui in de overgebleven bakvocht.Voeg een beetje water toe zodat de smaakstoffen kunnen vrijkomen.

Leg de koteletjes op de aardappelen en tomaat.Overgiet met de uien en saus.

Zet de pot nog 5minuten op het vuur en laat nog wat pruttelen.

Werk af met de dragon.

13:54 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vleesgerecht |  Facebook |

22-05-07

cake met limoenmascarpone

limoen

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -1 limoen

            -225 gr boter op kamertemperatuur

            -225 gr witte suiker

            -4 eieren

            -200 gr zelfrijzende bloem(gezeefd)

            -25 gr maizena

            -100gr poedersuiker

            -200 gr mascarpone

            -60 gr grofgehakte pistachenoten

 

Hoe?

Rasp de groene schil van de limoen en pers hem uit.Klop de boter met de suiker romig.

Klop de eieren een voor een door het boter-suikermengsel.Schep de bloem en de maizena in delen bij het beslag en roer het er goed doorheen.

Roer de limoenzeste door het beslag.Giet het beslag in een beboterde springvorm en bak de cake in een voorverwarmde oven voor 40-50 minuten.

Laatde cake in de vorm afkoelen.Roer het limoensap en de poedersuiker door de mascarpone.

Spatel de mascarponeroom over de cake en bestrooi het geheel met de noten

15:30 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (4) | Tags: dessert |  Facebook |

21-05-07

kabeljauw op z'n vlaams

kabeljauw op zn vlaams

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -4 kabeljauwhaasjes

            -1 fijngesnipperde ui

            -20 cl droge witte wijn

            -4 eetl paneermeel

            -gehakte tuinkruiden:peterselie en dragon

            -boter

           

Hoe?

Boter een ovenschaal in en bestrooi de bodem met de ui.Leg er de vis en kruid met peper en zout en overgiet met de wijn.

Schuif in een voorverwarmde oven (220 graden) en dit voor 20 minuten.

Schep de vis uit schotel en houd warm in de uitgedoofde oven.

Giet het braadvocht in een pan en laat voor ¼ inkoken.Doe het paneermeel in de saus en laat al kloppend oplossen.

Laat van het vuur 3 klontjes boter smelten in de saus en voeg de kruiden toe.

Giet over de vis en dien op.

 

12:15 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (0) | Tags: visgerecht |  Facebook |

20-05-07

bourride van zeeduivel

 

 

 

 

zeeduivel

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -800 gr zeeduivel

            -2 wortelen

            -2 wit van prei

            -takjes groene selder

            -2 ontvelde en ontpitte tomaten

            -voor de saus: 1eierdooier,2 teentjes knoflook,1 dl olijfolie,p en z

 

Hoe?

Snij de wortel, prei en selder in kleine stukjes.Doe ze in een pot met wat olijfolie en laat 10 minuten zachtjes stoven.

Voeg de gehakte tomaten toe en laat 5 minuten pruttelen.

Snij de zeeduivel in blokjes van 5 cm en leg de vis op de groenten.

Kruiden met peper en zout.

Laat 20 minuten pruttelen onder het deksel op een zacht vuurtje.

Maak een mayonaise met de eierdooier,olijfolie, peper en zout.

Pers de knoflook in de saus.

Giet de looksaus over de vis en serveer.

11:25 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (1) | Tags: visgerecht |  Facebook |

13-05-07

bladerdeeg met pesto

Wat nodig?

            -1 kant en klare bladerdeeg

            -3/4 van een potje groene pesto

 

Hoe?

Leg het bladerdeeg open en verspreid er de pesto over.

Rol naar elkaar op en snij in plakjes van 2cm.

Leg op bakpapier en bak 10 minuten in de oven op 200 graden.

 
moederdag 2007 001

 

 

moederdag 2007 003

 

 

 

moederdag 2007 004

 

 

 

moederdag 2007 006

07:33 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (3) | Tags: aperitiefhapje |  Facebook |

01-05-07

bbq courgettes

 

 

courgettes

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -courgettes

            -olijfolie

            -honing

            -balsamico-azijn

            -italiaanse kruiden(oil and vinegar)

 

Hoe?

Snij de courgettes in de lengte in fijne slierten.

Bak ze in veel olijfolie en laat uitlekken.

Maak een marinade van olijfolie,honing, balsamico en de kruiden.

Leg de courgettes in de marinade.

Zo opdienen bij de bbq.

 

19:28 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (9) | Tags: groenten |  Facebook |