22-07-07

pizza met ham en chorizo

 

 

 

 

 

 

 

IM001596

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -450 gr witte bloem(die je gebruikt om brood te bakken)

            -280 ml water

            -2 tl zout

            -2 el olijfolie

            -2 tl instantgist

            -2 tl suiker

            -tomatenpuree

            -1ui

            -3 sneden ham

            -80 gr chorizo

            -feta

            -ananas(liefst verse)

            -gemalen kaas

            -champignons

            -oregano

            -italiaanse kruiden

Hoe?

In volgende volgorde giet ik  in m’n broodmachine: het water,zout,olie,bloem,suiker en gist.Zet m’n machine op stand 8(deegstand) en laat deze voor 90 minuten kneden.

Op een werkvlak strooi je overvloedig veel bloem.Het deeg verdeel ik in 2 delen.Met een ingebloemde deegroller maak ik het deeg extra fijn.Zo kan je makkelijk 2 reuze pizza’s maken.Je kan makkelijk het deeg in je pizzavorm leggen, het deeg in zeer elastisch.

In een pannetje breng je de tomatenpuree, voeg er weinig water bij en kruid met oregano, peper en zout.Laat lichtjes pruttelen voor 5 minuten.

Verdeel wat tomatenpuree over de pizza.Beleg uw pizza naar keuze, vergeet niet te kruiden. De kaas leg je er als het laatste bovenop.

Zet de pizza in de voorverwarmde oven op 220 graden en dit voor zo’n 25 minuten.

 

16:47 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (9) | Tags: tussendoortje |  Facebook |

03-07-07

kipfilet met citroen en spinazie en rozijnen

 

kipfilet_met_citroen

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

            -600 gr kipfilet

            -1 citroen(schil geraspt en sap geperst)

            -40 gr boter

            -2 eetl olijfolie

            -30 gr pijnboompitten

            -2 tenen knoflook

            -50 gr rozijnen

            -600 gr gewassen spinazie

            -peterselie

 

Hoe?

Bak de kipfilets die je eerst hebt ingewreven met zout,peper en de citroenzeste.Roer 1 eetl citroensap door het bakvet. Leg het deksel schuin op de pan en bak ze in 20 minuten gaar.

Verhit een wok , voeg er de olie,pijnboompitten, knoflook en de rozijnen bij en roerbak voor een kleine 2 minuten.Voeg er de spinazie toe en roerbak op een hoog vuur.Neem van het vuur, kruid nog wat bij met peper en zout.

Neem de filets uit de pan en houd warm onder alufolie.Roer de aanbaksels los met 3 eetl water. Voeg boter en peterselie toe en breng eventueel nog op smaak.

Lekker met nieuwe aardappelen.

18:15 Gepost door easycooker | Permalink | Commentaren (5) | Tags: vleesgerecht |  Facebook |