19-02-08

zalmsalade met granny schmitappel

 

 

 

 

 

Wat nodig?

-150 gr zalmhaasje

-sap van anderhalve citroen

-olijfolie

-1 granny

-versgemalen peper

 

Hoe?

Snij de zalm in kleine blokjes.

Snij de appel in kleine stukjes en giet er het citroensap over.

Doe de zalm en appel in een kom met een geutje olijfolie.

Bestrooi met peper en meng het geheel.Plaats in de koelkast en voeg vlak

voor het opdienen wat bieslook toe.

Verdeel over glaasjes.

17:39 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: aperitiefhapje |  Facebook |

03-02-08

mascarpone met speculoos

 

 

 

 

Wat nodig?

-400gr mascarpone

-3 eieren

-5 eetl poedersuiker

-speculoos

-cacaopoeder

Hoe?

Klop de eiwitten met de suiker stijf.

Meng de eierdooiers met de mascarpone en spatel het opgeklopt eiwit erdoor.

Eventueel kan je nu wat likeur toevoegen(of chocoladejenever).

Giet een laag van het mascarponemengsel in een glaasje,brokkel speculoos erover en giet nog een laagje mascarpone erop.

Afwerken met cacaopoeder.

11:42 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: dessert |  Facebook |