17-02-09

pittavulling(weekend gerechtje)

pitta

 

 

 

 

Wat nodig?

-500g kipfilet gemarineerd in kippenkruiden(delhaize)

-2 tomaten

-look

-provencaalse kruiden

-olijfolie

-gemengde sla

-dressing:2eelt water,2eetl mayonaise,1eetl mosterd

-150g fijngesneden parmaham

-pittabroodjes

Hoe?

De kipfilet snel aanbakken in de wok.Kruiden met cayennepeper.

De tomaten in kleine blokjes snijden.De olijfolie+geperste look+provencaalse kruiden en peper erover mengen. Dit 10 minuten in de oven op 200 graden.

De sla in kleine blaadjes versnijden en overgieten met de dressing.

De parmaham in kleine stukjes snijden.

De pittabroodjes steek ik op z'n geheel in de broodrooster en snij daarna pas een fijn maantje af.Dit met behulp van een schaar en handdoek(om warm broodje vast te houden).

Elk kan nu zijn broodje vullen naar wens.

16:41 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: hartig hapje |  Facebook |

08-02-09

scampi pikant

scampi pikant

 

 

 

 

 

Wat nodig?

De hoeveelheden zijn naar eigen smaak en keuze.

-scampi

-look

-loempiasaus

-citroensap

-koriander

 

Hoe?

Bak de scampi en de fijngesneden look in olie.

Kruiden met wat peper.

Als de scampi aan beide zijden mooi bruingebakken zijn, giet je er de loempiasaus en het citroensap over.

Op het laatste fijngesnipperde koriander toevoegen.

Je kan de scampi zowel warm als koud opdienen in aperitieflepeltjes of glaasjes.

16:05 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: aperitiefhapje |  Facebook |