09-06-09

ossobuco

 

 

 

 

 

osso_buco

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

-4 kalfsschenkels

-mexicaansekruiden(delhaize)

-selder,wortel,ui,prei(deze 4 fijn gesneden),knoflook,laurier,tijm,rozemarijn(hoeveelheden naar eigen believen)

-100gr pancetta(of gerookt spek)

-1dl witte wijn

-1.5dl vleesbouillon

-2blikken tomaatstukjes met kruiden(delhaize)

-1blikje tomatenpuree

Hoe?

Wentel de schenkels door bloem.Bak ze in weinig boter,kruiden met peper, zout en de mexicaanse kruiden.

Giet wat olie in een pan en bak hierin de:selder,wortel,ui,knoflook,prei,laurier,tijm,rozemarijn en de pancetta.

Wanneer de groenten kort hebben aangestoofd,voeg je:de wijn,vleesbouillon,stukjes tomaat en de tomatenpuree toe.

Leg het vlees in een ovenschaal en overgiet met de groenten.

Schotel in een voorverwarmde oven voor 1.5uur op 170graden.

Heel lekker met verse pasta.

Tip: overstrooi de ossobuco met vers geraspte parmezan.

De ossobuco is lekkerder als je hem een nachtje laat rusten.

15:51 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vleesgerecht |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.