27-11-09

witlof dessert

witlofdessert

 

 

 

Wat nodig?

-6 stronken witlof

-100gr suiker(naar eigen smaak)

-kaneel

-vanille ijscréme

-kletskopje(brugs koekje of een ander fijn koekje)

 

Hoe?

Snij het witlof in repen en bak het in weinig boter in de wok.

Voeg er de suiker bij en kaneel(naar smaak)

Laat dit bakken tot het witlof mooi zacht is.

Dresseer op een bord met daarop een bolletje vanille en daarop komt het kletskopje.

 

Dit gerecht komt uit het programma 'komen eten'.

Zeker te proberen,super makkelijk en apart.

17:50 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dessert |  Facebook |

25-11-09

tapenade van zongedroogde tomaten

tappenade_zontomaat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

-1 bos basilicum

-8 ansjovisreepjes

-1 eetl geroosterde pijnboompitten

-1 doosje zongedroogde tomaten(delhaize)

-1 sjalot

-1 knoflook teentje

-3/4 van de olie van de tomaatjes

Hoe?

Voeg alles tesamen en mix met een staafmixer.

Serveer met geroosterd brood in staafjes gesneden.

17:46 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: aperitiefhapje |  Facebook |

24-11-09

bouillabaise

bouillabaise

 

 

 

 

Wat nodig?

-1 stengel witte selder(fijn gesneden)

-1rode paprika(fijn gesneden)

-2 stengels preiwit(fijn gesneden)

-1 venkel(fijn gesneden)

-3 teentjes geperste knoflook

-2 eetl tomatenpuree

-1 rood pepertje(zaadjes verwijderen en klein snijden)

-2 blikken tomatenstukjes

-1 ui

-1 fles witte wijn

-1l visbouillon(ik gebruik kreeftenfond van lacroix)

-saffraan(naar smaak, niet overdrijven)

-1kg mosselen(hierbij wat selder, prei en ui)

-6 soorten vis(kabeljauw,zalm,roodbaars,zeebaars,scampi,...)

 

Hoe?

Een halve kilogram mosselen bereid je met ui,selder,prei en peper. Laat ze open komen(ongeveer 8 minuten) en giet het mosselsap af, maar spaar het.Haal het mosselvlees uit de schelp.

Stoof de ui in weinig olijfolie.Voeg de groenten toe en laat kort stoven.

Voeg de wijn, bouillon,mosselsap en +/- een halve liter water en saffraan toe.

Laat dit koken tot de wijnsmaak bijna weg is.

Net voor het opdienen voeg je de vis toe. Eerst de stevige vissoorten en de mosselen,op het laatste voeg je de vis toe die een niet zolange bereidingstijd nodig heeft.

Schep over in verwarmde diepe borden en leg eventueel als garnering een langoustine bovenop.

Serveer hierbij eventueel stokbrood en rouille.

17:09 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: visgerechten |  Facebook |