06-12-09

zoete aardappelpuree met torentje van hammetje en scampi

zoete_aardappelen

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

-500gr zoete aardappelen

-2 hammetjes

-prei

-selder

-ui

-12 scampi

-gember

-sap van 1/2citoen

-look

-chilisaus

-koriander

-mexicaanse kruiden(delhaize)

-pepertje

Hoe?

Laat de hammetjes koken in een bouillon van selder,prei en ui.(+/- 2uur).

Kook de zoete aardappelen en pureer ze,kruiden met peper en zout.

Wanneer de hammetjes zacht zijn,neem je ze uit de bouillon,verwijder het vet en been.Het overgebleven vlees snij je in kleine stukjes en bak je in boter waarin je eerst een sjalot stooft.Goed afkruiden met peper, zout en mexicaanse kruiden.

Bak in weinig olie de scampi,voeg er de look,gember,pepertje(zonder zaadjes),de koriander,citroensap en chilisaus aan toe.Eventueel afkruiden met peper en zout.

Dit alles kan je eigenlijk bereiden voor de gasten komen.

De presentatie:

In een diep verwarmd bord leg je een presentatiering.

presentatiering

 

Onderaan lepel je de verwarmde puree(+/-2cm),daarop een laag verwarmd hammetje en daarop leg je per persoon 3 scampi met een beetje saus erop.

 

13:04 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voorgerecht |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.