15-12-09

heilbotmousse op witlofreepjes

heibotmousse

 

 

 

 

 

Wat nodig?

-100g cottage cheese

-100g gerookte heilbot

-nootmuskaat

-paprikapoeder

-25g zalmkuit(te verkrijgen in bokaaltjes)

-3 witlofstronken

-citroensap

Hoe?

Mix de cottage cheese met de gerookte heilbot,2 snuifjes nootmuskaat en 1koffielepel paprikapoeder.

Voeg de zalmkuit toe.

Snij het witlof in reepjes en besprenkel met citroensap.

Verdeel het witlof over apero-schaaltjes en leg er een bolletje heilbotmousse op.

Versier met takjes dille.

13:19 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: aperitiefhapje |  Facebook |

06-12-09

zoete aardappelpuree met torentje van hammetje en scampi

zoete_aardappelen

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

-500gr zoete aardappelen

-2 hammetjes

-prei

-selder

-ui

-12 scampi

-gember

-sap van 1/2citoen

-look

-chilisaus

-koriander

-mexicaanse kruiden(delhaize)

-pepertje

Hoe?

Laat de hammetjes koken in een bouillon van selder,prei en ui.(+/- 2uur).

Kook de zoete aardappelen en pureer ze,kruiden met peper en zout.

Wanneer de hammetjes zacht zijn,neem je ze uit de bouillon,verwijder het vet en been.Het overgebleven vlees snij je in kleine stukjes en bak je in boter waarin je eerst een sjalot stooft.Goed afkruiden met peper, zout en mexicaanse kruiden.

Bak in weinig olie de scampi,voeg er de look,gember,pepertje(zonder zaadjes),de koriander,citroensap en chilisaus aan toe.Eventueel afkruiden met peper en zout.

Dit alles kan je eigenlijk bereiden voor de gasten komen.

De presentatie:

In een diep verwarmd bord leg je een presentatiering.

presentatiering

 

Onderaan lepel je de verwarmde puree(+/-2cm),daarop een laag verwarmd hammetje en daarop leg je per persoon 3 scampi met een beetje saus erop.

 

13:04 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voorgerecht |  Facebook |

04-12-09

champagnemousse

champagnemousse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

-250 ml slagroom

-4 eiwitten

-100gr suiker

-1.5dl  champagne(of schuimwijn)

-2 gelatineblaadjes

Hoe?

Klop de slagroom tot yoghurtdikte.

De eiwitten klop je stijf tesamen met de suiker en voeg je bij de slagroom.

Verwarm 0.5dl champagne en los de geweekte(in koudwater)gelatineblaadjes erin op.Goed roeren tot alles is opgelost.

Voeg hierbij nog 1dl champagne en roer door de mousse.

Verdeel over cocktailglazen en laat opstijven voor 3uur in de frigo.

07:41 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dessert |  Facebook |

01-12-09

zalmlasagne

zalmlasagne

 

 

 

 

 

 

 

Wat nodig?

-6 verse lasagnebladen

-3 kleine potjes bladspinazie(delhaize)

-1 sjalot

-1 potje kruidenkaas(125gr)

-melk

-bloem

-boter

-1 citroen

-geraspte kaas

-200gr gerookte zalm

-250gr verse zalmplakjes

 

Hoe?

Stoof het sjalotje in weinig boter,voeg de spinazie toe en kruid met peper en zout.

Draai het vuur uit en voeg de kruidenkaas toe.

Maak een béchamelesaus met de boter,bloem en melk.

Afkruiden met peper,zout en nootmuskaat.

Wanneer deze klaar is,van het vuur nemen en het citroensap toevoegen.

De lasagnebladen kook je in ruim water voor 3 minuten.Laat deze uitlekken op een keukenhanddoek.

Neem een ovenschotel,werk in volgende volgorde:

-een laag béchamelsaus

-lasagnebladen

-een laag spinazie

-een laag gerookte zalm

-een laag béchamelsaus

-lasagnebladen

-een laag spinazie

-een laag verse zalm

-een laag béchamelsaus

Overstrooi met geraspte kaas.

Zet in een voorverwarmde oven van 200graden voor een 20tal minuten

 

13:39 Gepost door easycooker in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: visgerecht |  Facebook |